En härlig helg!

Min helg har varit händelserik, på både gott och ont.
Fredag kväll spenderade jag ensam hemma, Richard var på personalfest och jag ägnade mig åt studier.
Lördagen skulle Sofia (som vi hur lägenheten av) kommer för att sova här och visa lägenheten för några som skulle flytta in efter oss trodde vi iaf. Men vi åkte till Farmor på fika, inte träffat henne på några veckor nu, väldigt trevligt. Sedan när vi kom hem kom Sofia och även de som skulle kolla på lägenheten, det visade sig vara två st, som desutom ville flytta in redan idag måndag. Ja ni kanske kan tänka er, Sofia ville ju ha in de men hon var kontrakt med oss en månad till. Så hon ville att vi skulle flytta ut så de kunde flytta in el om vi kunde dela lägenheten en månad. Problemet kom dock lite senare. De här paret som sjulle flytta in har två st barn. Hon ville alltså att vi skulle dela en 3a på 6 personer. Hmm jag tror inte det va. Men då tycker hon vi kunde flytta redan nu, men vart ska vi då bo tro? Vi får lägenheten om en månad.. Ja jag tror inte hon tänkte så långt.  Men det löste sig iaf igår, det var en annan som kom och kollade på lägenheten och hon kunde flytta in när vi flyttat ut. Helst tidigare men bara om vi hade möjligheten att få lägenheten tidigare. Omtumlande, ja!

På lördag kväll jobbade Richard och jag var på middag hos Elin med Katarina och Karin. Vilket var väldigt trevligt! Vi hade en jätte mysig middag och Elin hade gjort jätte god mat med efterrätt och allt! Dock gick kvällen utför, tror vi har blivit för gamla för att leta fram party djuret inom oss. Vi shotade vilket var en jätte dålig ide. Jag mådde otroligt dåligt igår och känner mig fortfarande inte återställd i kroppen. Men vi hade det iaf väldigt trevligt, men nästa gång går vi tillbaka till våra lugna middagar med 1-3 glas vin och lite sällskapspel, det passar oss bättre haha.

Jag och Richard spenderade går dagen hos min bror, bara slappade, åt pizza och fick äntligen ihop pusslet vi har kämpat med! Helt perfekt dag!

Nu ska jag ut i det härliga vädret och ta en promenad! Behöver en paus i pluggandet för att komma vidare. Det har även anlänt flera böcker till pappa så får se om jag hämtar de el om de kommer in med dem i morgon! Känns bra att de börjar rulla in iaf!

338 sidor

Det är inte det lättaste att sitta ner och lära sig plugga igen, varför slutade man? El det har jag ifs en väldigt bra förklaring till, till varför just jag slutade. Den erfarenheten och allt jag kan jämföra, reflektera över nu när jag läser skulle jag aldrig kunnat ha gjort utan mina resor och erfarenheter inom äldrevården! Så jag är glad att jag tog ett avbrott och gav mig själv dessa erfarenheter. Men det är ingen snack om att man är ovan i kläderna.

Första dagen på distans idag skulle man ju kunna säga, inga föreläsningar man har en hel del plugg som ska göras, 338 sidor att läsa, 2 föreläsningar och massa mera. Man blir helt snurrig i huvudet, håller på att somnar med jämna mellanrum haha. Men nu har jag hoppas runt och städat lite så ska sätta mig ner igen och läsa lite mera. Sen ska jag nog ta mig till gymmet för att hitta lite energi där, kanske går bättre om man fått igång kroppen ordentligt.

Fyra dagar av studier!

Nu har jag avklarat fyra dagar i skolan och min hjärna är full proppade med info. Men det är otroligt roligt att stimulera hjärnan igen. Känns konstigt i kroppen att sitta stilla så mycket men hjärnan mår toppen av detta! Får se till att komma igång med träningen igen så kommer nog kroppen må toppen också! Fyra dagar med föreläsningar och nu har jag satt tänderna i min första bok, en utav 14 denna termin. Tanke och tro heter den och än så länge är den otroligt intressant! Väntar på tre andra böker jag måste ha till denna uppgift så får helt enkelt läsa ur denna första. 335 sidor har jag att sysselsätta mig med så tror inte jag ska bli syslolös tills i morgon haha. Fick även hem två st till idag men de behöver jag inte riktigt än. Hoppas på en hög till i morgon! Det är alltså uppgift ett jag håller på med nu och en massa info och försöker lära mig allt med fronter att göra. Mycket att ta in men himla roligt! Även uppgift två har kommit men den får vänta några dagar, iaf tills efter helgen, ska försöka åstakomma något vettigt i denna uppgift först se hur det går. Komma in i tänket.

Min kärlek praktiserar på Siba, vilket betyder skumma arbetstider och lite tid med honom. Men å andra sidan har jag massa tid hemma själv med mitt plugg. Det är skönt. Tyvärr som blir det numera min uppgifta att stå vid spisen varje dag, lite ovant pga att jag blivit väldigt bortskämd med god mat serverat. Bor man men en matkunnig man så blir man lätt bortskämd, men inte alls mig emot;) Får helt enkelt ge tillbaka lite nu när jag faktist är hemma så jag kan laga middag. Går att plugga var som helst, tex i tvättstugen vilket jag tror är ett utmärkt ställe. Jag behöver lite ljud omkring mig och tvättmaskinen kommer nog göra sitt. Ska testa det nästa veckan se om det är så bra som jag tror, vem vet jag kanske är helt ute och cyklar.

Nu ska jag återgå till min bok!!!

Skolstart!

Första dagen i skolan är nu avklarad, kände mig borta i början innan man började hitta på lite andra blivande sjuksyrror! Det var iaf väldigt trevligt att träffa lite nytt folk och få veta mera om utbilldningen! Mycket information att ta in men det börjar lägga sig lite. Tar nog någon vecka att komma in i det men det kommer. Känns iaf  bra efter första dagen, nu väntar tre år på Dalarnashögskola!

Var hemma runt tre efter att ha hälsat på Richard på Siba, hittade en skrivare jag ska köpa, det kan behövas nu när jag ska plugga. Redan blev det förberedning av mat, åkte ner till gymmet och gjorde sedan klart maten. Dock är Richard fortfarande inte hemma, trodde han skulle hinna hem så vi kunde äta tillsammans men min mat ligger redan i magen så han får väl äta själv då. Blev iaf klyftpotatis, morötter och lök i ugnen men kyckling inlindat i bacon fylld med färskost och lök. MUMS ingen student mat här inte haha, inte speciellt dyrt om man handlar smart.


RSS 2.0