Långledig!

Gjorde sista tentan på denna kurs i torsdags förmiddag och det gick utmärkt. Godkänd på praktiska delen nu bara att vänta på resultatet på den skriftliga tentan!! Hoppas jag får G så jag kan lämna den kursen bakom mig. På måndag börjar ny kurs, fem veckor med vetenskapsteori, kommer nog bli en intressant kurs men även jobbig. Får hoppas på att den är sjukt intressant så man bara vill sitta och plugga jämt.

Har iaf haft det super mysigt de senaste tre dagarna, började med blommor och bubbel till älsklingen på två år sen vi träffades dagen haha. Beställde även pizza och hade det jätte mysigt! Torsdagen blev det sovmorgon, tenta och sen borlänge med älsklingen, en fika på banken i falun och sedan filmkväll, jag Malin Wikberg såg två filmer på rad, och jag hatar att se på film. Men oj vad mysigt det var haha. Låg uppe till 03,00 och bara mysigt i soffan! Idag har vi ännu en gång tagit sovmorgon, fick frukost av min sötnos, sen åkte vi och tvättade bilen, köpte champangeglas, fikade med mamma och pappa, och sen storhandlade!! Har nyss ätit tacos, resten av kvällen blir det soffmys med lösgodis!!!

I morgon börjar richard jobba igen och jag får hitta på något själv! Men nu har vi tagit igen mys vi missat de senaste veckorna haha.!

Hoppla!

Idag ska jag och Sandra till Svärdsjö för att testa en ridlektion och se vad vi tycker!! Jag är jätte pepp och längtar som en tok men är även lite nervös, var ett bra tag sen jag red på ridskolan och även ett tag sen jag sätt på hästryggen. Men det kommer bli så himla härligt, bara att känna doften av häst och ställ, få en varm kram av en häst och sitta upp igen!!! Men oj vad nervös jag kommer vara på vägen ut haha.

Det är även tenta dags i morgon, basalomvårdnad är det som står på tur. Tror jag har pluggat på ordentligt, utan tenta ångest desutom. Så vi får väl hoppas att det verkligen är nog så jag inte sitter där och fattar absolur inget. Men kan ju hoppas att det inte händer.

Och i morgon är det även dags att fira, ska då iaf köpa blommor till min älskling och kanske ha lite onsdagsmys med vin och ost med kex!!!

Kall morgon

Fy sjutton, det känns inge kul att cykla nu alltså, 5 grader och dimitg som sjutton, trött och frussen på en cykel, nej tack. Tur som sjutton att jag köpte en mössa igår, den ska jag garanterat ha dag!! Dock är det medodöviningar på förmiddagen så får inte ha den hela dagen haha. Dessutom börjar vi kl 8 istället för 9, trodde jag läste fel igår men nej då, helt riktigt. Undra om det är okej att börja åka buss snart ;)

Sälen

Har haft en jätte bra helg!! Började med en fredag med underbart sällskap, öl och dans!! inte haft en sån bra utekväll på riktigt länge, var välbehövligt med jag mådde mindre bra i lördags när det var dags att åka till sälen för kräftskiva. Men det var värt det!! Lördagen bestod av bilåkade, rundvisning i Sälen, aldrig varit i sälen så det var kul att äntligen ha besökt den delen av sverige. Richard har jobbat när 7 säsonger så han känner till området haha, kul att se alla ställen han jobbat och bott på, höra roliga minnen och få dela nya! Elins pappas stuga var otroligt fint och låg jätte fint!! Hade en härlig kväll med trevligt sällskap och underbar mat! Dock blev det inte mycket alkohol för mig men det passade sig bra så vi kunde åka i tid idag. Vi tog oss en vända i lite affärer, träffade richards gamla kompis som bor där, kollade runt, åt pizza och köpte en mössa! Sedan blev det en bilfärd hem!!
Alltid skönt att vara hemma igen!!!

Tenta plugg!

Mitt seminarium gick jätte bra, var över förväntan och jag gillar verkligen läraren jag hade. Var inget att vara nervös över alls igentligen!! Men nu är det avklarat, hhade en jätte lärorik och intressant eftermiddag med många bra diskussioner! Nu är det bara att börja tenta plugga igen, första tenta pluggningen för denna termin och jag är nästan lite peppad haha. Nej jag är peppad men trött.
Borde ta cykeln ner till systemet nu för att ladda upp inför helgen men orkar verkligen inte. Men kommer ju inte göra det i morgon och vill jag ha öl så får jag ju ta och cykla ner haha, himla lat jag är nu för tiden. Men ska ta mig i kragen och cykla ner, förhoppningsvis behöver jag inte pumpa däcken som jag måste alla andra dagar.


Mamma och pappa i rondellen pappa älskar att prata om ;) Längtar faktist tillbaka lite
trots allt, och en resa med familjen är aldrig fel


Desutom kommer jag och richard få fira var två års dag där nere om vi åker, alltså två år sen vi blev tillsammans! Det finns ju ingen bättre plats att göra det på. Desutom tror jag att jag behöver komma ut i världen lite igen, få känslan av frihet och att världen ligger framför fötterna. Saknar den känslan!

Trött tjej

Idag var det en trött tjej som vaknade, hade jätte svårt att somna i går kväll även om jag la mig i tid. Aja sånt som händer, idag blir det iaf en hel del plugg för i helgen ska jag inte röra mina böcker! Har redovisning kl 13,00, ska träna med sandra kl 10 och nu försöker jag skriva ihop något som ska likna stödord för att ha det lite lättare!
I morgon måste jag också ha en hög pluggväxel i, har tenta på onsdag och det känns lite luddigt men å andra sidan har jag och sandra en plan så är bara att beta av den, men som sagt redan på onsdag. Och fredag, i morgon ska jag och Sandra ut på lite party, tjej kväll igen, dock måste jag ta det lite lugnt. Ska köra till Sälen på lördag förmiddagen men det kommer bli skoj iaf!! Sen lördag blir det kräftskiva i sälen med trevligt sällskap!!

Och på onsdag efter tentan blir det ännu mera firande, två år sen maggi island!! Undra vad jag ska lyxa till det med? Vill ju överaska honom lite!!

Onsdag inte torsdag

Blev lite smått förvirrad efter förra inlägget. Jag skulle precis testa min utrustning när jag kom på att jag kanske skulle kolla vilket rum jag skulle ha redovisningen i, det visade sig då att jag skulle ha den torsdagen den 22/9 kl 13,00. Hallå jag hade ju kollat igår och var säker på att jag skulle ha den onsdag den 21/9 kl 09,00, hur fel blev inte det? Men tur jag var en dag för tiden iaf så det inte var tvärs om. skulle ju ha blivit katastrof.

Så idag blev det istället massa läsning, har jobbat på riktigt bra om jag får säga det själv. Men ska ta och läsa lite mera nu innan pappa kommer på besök!! Sen har jag även ett uppdrag att utföra kl 15,00 haha!! Trevligt värre!

Onsdag

Börjar bli lite smått nervös nu, hunnit druktig mitt kaffe och myst lite i soffan, nu är det dags för en dusch innan jag måste testa tekniken. Hoppas verkligen de har öppet så jag kan kolla så allt funkar el få hjälp. Inte alls nervös för själva uppgiften utan bara för tekniken haha, hur dumt är det inte.
Har en sovande klump i soffan som tydligen inte tog sig till sängen igår kväll. Hittade honom här när jag gick upp och han verkar inte fundera på att byta ut soffan emot sängen även om jag sitter här och dricker kaffe till nyhetsmorgon. Skumt, men är man ledig är man ledig.

Härlig dag!

Idag har jag haft en jätte bra dag, mycket finare väder och det blir man verkligen glad av! Hade möte med gruppen på morgonen, förberedelser inför morgondagens presentation. Sedan blev det en sväng på stan, in på alla resebyråer för att kolla upp lite om thailand och nog blev man lite sugen. Har iaf kollat runt så nu är det bara för päronen att bestämma sig!
Blev även lite städning, fixade skrivaren så nu funkar den utmärkt! Himla fin är det också kan jag lova, och oj vad fort den skriver ut haha. Min nya kärlek minst sagt!! Började skriva ihop lite underlag inför i morgon och sen kom underbara Sandra på fika, hon hade till och med fikat med sig haha. Det enda jag bjöd på var te och sällskap. Såklart en stol att sitta på haha. Vi la upp planeringen inför tenta plugget, skönt att ha lite på papper så man slipper få jättepanik i morgon när det är dags att börja haha. Pratade även en massa skit såklart!! Ska kolla upp vår förhoppningsvis blivande hobby!! Kommer bli grymt om det vill sig rätt!!

sedan tillbringade jag en timme till att skriva klart inför i morgon, skrev ut lite underlag och nu är det bara att läsa igenom en gång till. Hinnar förbereda mig mera i morgon, har en förmåga att sätta igång att plugga i tid på morgonen som tur är haha. Men ska nog testa utrustningen inför i morgon också, kan behövas för tekniken gillar inte mig haha.

Thailand el inte Thailand?

Försöker skriva ihop ett arbete om mångkulturellt samhälle, är lite smått svårt för jag får inget riktigt grepp om det. Vet inte vad de vill ha, vad som är bra och inte bra och vad som är tillräckling. Men det lär ju visa sig i morgon på redovisningen, bestygsättning och allt. Sen blir det stenhård tenta plugg för i helgen är jag borta så då blir det inte en sida läst.

Funderar även på om jag ska åka till Thailand el inte, troligtvis i mars, i slutet av mars. Men jag har ju ingen aning om hur jag får i skolan då, så det är så svårt att vete om jag kan åka då el om jag kommer missa något jag måste vara med på. Vet inte ens vad jag har för kurs. Och har ju varit i Thailand tre gånger förut, men Thailand är alltid Thailans. och nu blir det precis 10 år sen vi var dit första gången! Men hur man än försöker så kommer det rinna iväg pengar, det är ju inte bara flygresan och hotel som kostar även om det andra är rätt billigt. Men man måste äta varje dag, man vill ju åka på saker när man ändå är där, dyka mer än en gång och shoppa. Så det går åt några tusen extra, och det är aldrig roligt haha. Men har ju penarna, men frågan är om jag verkligen vill.

Lycklig tjej!

Jag är lycklig, otroligt lycklig och min älskling är en stor anledning till att jag är så lycklig. Jag älskar vart vi är och hur vi kommit hit, vi har gått igenom underbara stunder och mindra underbara stunder men det är vägen hit som gjort mig lycklig. Snart är det två år sen jag satt i ett rum på maggi i Australien med min underbara vän Frida, två år sen vi satt och läste i varsin säng när två svenska killar kom in. En falubo, i Australien, lite besviken var vi allt men han hade en göteborgare med sig som slog undan fötterna på mig, en underbar kille som jag föll för som idag är min sambo! Två år sen första kyssen och första stunden i ett underbart liv! En fin histora jag är otroligt glad över, jag ler varje gång jag ser tillbaka på de första dagarna vi hade tillsammans, och även resten av tiden i underbara landet Australien! Kommer aldrig glöma alla underbara stunder vi hade, alla underbara stunder som gjorde att jag fick honom att flytta upp till falun med mig, älskade dalarna!!

Även om jag är otroligt lycklig har vädret idag fått min motivation till noll idag. Pluggandet har inte gått särskillt bra över huvudtaget. Och den första tentan för denna termin börjar närma sig. Men först är det en muntlig redovisning om mångkullturelt samhälla, över nätet, hmm jag gillar inte att sitta framför datorn och prata med en massa folk mer mic och cam men jag kommer nog klara det också. Sen är det bara att läsa, läsa och läsa för att klara tentan. Dock känns den inte så svårt, och det är det som oroar mig, kommer den vara mycket svårare än vad jag har tänkt mig, men vad mer ska jag lära mig? Allt känns så självklart, men det kanske kommer en fråga som totalt överrublar en, men då kanske det får vara så. Suntförnuft och lugn brukar lösa det mesta, det brukar bara vara det som behövs!!

En mysig helg!

Min söndag blev inte riktigt som jag hade tänkt, min tanke var att sova ut, slappa, tvätta och städa lite. Dock vaknade jag 15,00 och fick panik, trodde inte mina ögon så kollade på alla klockor jag hittade. Men det stämde, jag hade alltså sovit bort hela dagen, hela söndagen, jag hade sovit i 13 timmar. Men kan ju medela att min kropp behövde det, för nu är jag så gott som frisk!! Sömn gör susen!

Annars har min helg varit riktigt bra torsdag och fredag blev inte så jätte mycket plugg pga att jag var sjuk så lite ångest hade jag i lördags. Men lördag morgon började med träff med gruppen på nätet, plugg hela förmiddagen och sen bara slappa, städa garderoben, slänga halva underklädslårdan. Någon mer än jag som lyckas spara trosor sen jag var typ tovl? Och en hel del nyare än på tok för liten stolek. Även om jag är medveten om att jag vägde ett antal kilo mindre förr och jag inte vill tillbaka dit så spar jag saker som jag enbart kan ha om jag går ner så mycket, helt galet. Så igår rök det mesta, tre ikea kassar till vinden och massa underkläder i soporna!! Det känns mycket bra måste jag medela!!

Lördag kväll bestämde jag och älsklingen oss för att gå ut och äta, Tomas jobbade så vi gick till honom för lite middag och några öl! Min bror kom ner senare och det blev en krogrunda med biljadspel och dricka!! Var sjukt trevligt, en perfekt kväll för mig!!

Idag blir det plugg!! Perfekt väder måste jag ju säga! Ingen cykeltur till skolan kan jag ju iaf lova!

Garderobs städning!

Idag är det storstädning av garderoben som står på shemat, massa saker ska upp på vinden men det får vänta tills älsklingen kommer hem. Har fått ny tv, skrivare och bakmaskin denna vecka så det finns lite kartonger som borde bo på vinden om man säger så haha. Då är det lika bra att passa på ta upp massa kläder som inte borde bo i min garderob också. Sommaren är över och min fotbollskariär också, för alltid! Så tre IKEA kassar är redan packade, mer kommer det säkert att bli innan jag är klar haha. finns även några jeans jag inte kan släppa taget om men som jag troligtvis aldrig kommer komma i igen, men vet ni vad? Det är inte det viktigaste i livet, jag behöver inte komma i mina gamla jeans, behöver bara må bra! Tillfreds, och lycklig!

Hälsa och ohälsa

Har lyckas pluggat på rätt bra idag, började lite extra tidigt för att få något gjort. Satt igång kl 07,30 för att beta av mina 500 sidor jag har att läsa i en av böckerna, kokade kaffe, tände ljus och myste ner mig i soffan!! Det har ju varit perfekt väder för att sitta inne och läsa iaf, kunde inte ha passat bättre faktist. Ska bara se till att läsa ett kapitel till för att få ännu mera undanstökat. I morgon har jag praktiska övningar på förmiddagen så då harjag bara eftermiddagen på mig att läsa och måste verkligen börja få undan lite läsning så jag slipper få panik i slutet som vanligt haha, det hinner jag nog få iaf så det räcker och bli över!!!

bakhelg!

Igår hade jag en bakdag, hittade två nya recept hos farmor som jag fick lov att testa!! Blev en vända till affären för att inhandla det som saknades och sen gick maskinen sig varm. Första brödet blev nog lite sådär, i min stress gjorde jag nog lite fel haha, men det andra brödet blev nog jätte bra, luktade något otroligt bra iaf!! Dock fick jag lite tidigt besök av mamma och pappa, trodde jag skulle ha hunnit längre med sista brödet när de kom. Och efter en stund kommer tobbe med två underbara barn. Så när Richard kom hem ifrån jobbet är det fullt hus haha!! Men det var otroligt trevligt att ha lite sällskap här hemma!! Ungarna är ju något otroligt söta. Dock var inte min lägenhet den finaste haha, planen var att städa igår men besök var ju mycket roligare. Så får väl se vad som hinns med idag då. Karin och Katta kommer senare iaf, förhoppningsvis Elin också!! Blir ännu mera bakning då!!

Min frys börjar dock bli otroligt full, har snart inte plats  med något annat än bröd. får nog börja dela ut snart haha.

Tisdag

Det spöregnade när jag gick upp idag så tyvärr blev det ingen promenad, men istället fick jag en extra timme med plugg. Sköt även upp lunchen så fick yttligare en timme där till studier, och det behövs för jag vet att jag pluggar sjukt mycket bättre på förmiddagen, blir helt mosig i huvudet efter kl 13-14 någon gång. Men nu har jag iaf jobbat på riktigt bra på förmiddagen så har inte så mycket kvar att göra nu på eftermiddagen vilket är jätte skönt. Dock känner jag att jag behöver få lite luft nu, så även om vädret inte är det bästa blir det nog en vända iaf.

Har dock bakat två limpor på förmiddagen vilket känns rätt bra, dock det av bröden jag gillar minst, så kanske ska ta och baka det jag vill ha också när jag ändå är i gång. Kankse borde hitta på något annat också för att göra något om dagarna och inte bara plugga, måste ju kunna hitta något annat som är värt att göra om dagarna haha

Lördag

Jag är väldigt nöjd med första veckan i skolan, var jätte kul att träffa alla igen och få in lite rutiner. Ovant med både föreläsningar och läsningen men det börjar komma igång. Men som sagt väldigt, väldigt skönt att vara igång igen! Nästa vecka har jag bara tre föreläsningar, en praktisk övning och ett pass inbokat med grupparbete men det kommer nog bli mer grupparbete. Det blir alltså en hel del tiden för egna studier, vilket kan vara det svåra så här i börjar, hitta fokus och rutiner som funkar för att få så mycket som möjligt gjort.

Men just nu håller jag på å storstädar lägenheten, så om jag hinner få i ordning innan måndag så har jag iaf en ren och fin lägenhet att sitta och plugga i. Annars blir det lätt att man börjar städa och sånt för att man inte kan komma till ro. Men förhoppningsvis ska jag kunna undvika det iaf haha.
Ikväll ska vi till mamma och pappa för att äta kräftor, Richard jobbar till kl 17, och sen åker vi ut. Jag ska ta en promenad till Affären snart för att inhandla lite gott, kräftor och bröd är fixat men det behövs lite goda oster mm.

Börjar redan känna mig lite rastlös och sakna jobbet, haha vad har jag varit ledig? Två veckor, knappt. Men det går fort att börja sakna något man gillar!

Fredag!

Idag är det fredag, äntligen el? Haft en bra vecka i skolan och den har gått väldigt fort. Enda anledningen till att jag längtar efter helg är att jag faktist är ledig på helgerna nu för tiden. Det är så skönt att man är ledig, ledig, ledig!! Men å andra sidan kanske jag börjar jobba nån natt på helgerna nu eftersom det är enda gångerna jag har tid att jobba haha.

Jag ska plugga lite hemmifrån nu, sen ska jag till KC centret och ha Ergonomi till 16,00. Efter det ska jag ner på stan och hämta ut morfars nya glasögon och investera lite öl inför kvällen!! för ikväll blir det fotboll och öl!! Mums! Kommer bli en bra fredag kväll!!!

Torsdag

Idag har jag inga föreläsningar el praktiska moment inplanerade. Så idag har jag hela 8 timmar att roa mig själv med läsning och förberedelser. Har en praktisk övning i morgon som jag har en hel del att läsa igenom till och sen ska vi börja med en gruppuppgift på onsdag. Så ska läsa tre artiklar och läsa in mig på vad vi ska göra så jag är förbered! Ska även ta och tvätta, promenera, handla och laga mat, det är nog det som står på min dagplanering idag!!

RSS 2.0