Tentamen

Nu börjar det närma sig, den stora dagen, börjar bli lite nervös men ska gå in och göra tentan och försöka hälla lugnet, inget blir bättre av att man blir stressas och får panik. Läsa igenom hela tentan, andas och börja, går alltid att gå tillbaka när man är klar om man känner att man missat något och jag tror det kommer gå bra för alla. Men det är första tentan, och man kan lika gärna misslyckas totalt. Men jag ska vara posetivt, det som sitter det sitter.

Har tagit det lugnt idag, var uppe tidigt, åkte till skolan för att träffa Sandra, Martina och Caroline. Vi diskuterade igenom lite saker, Martina och Caroline gick igenom gamla tentamen som jag och Sandra redan gjort, lyssnade på dem för att få in mera, och jag och sandra gick också igenom en del. men det känns som om att jag bara rör till det ännu mera om jag pluggar för mycker idag, det som sitter det sitter helt enkelt. Kanske dummt men jag testar och ser hur det går, förhoppningsvis går det bra, men måste ju hoppas iaf. Har shoppat lite mat och snask in för tentan så jag har något att äta och bara slappat hela dagen. Får se om jag ska göra något mer dag el bara lägga mig i badet och njuta. Richard jobbar så jag är själv, börjar få lite tråkigt men ska nog ta mig igenom kvällen och sen blir det en tidig kväll för mig, ska vara utvilad i morgon så jag kan konsentrera mig ordentligt!

Ni får hålla tummarna för mig i morgon, för då gäller det!!

inge kaffe

Min klocka ringde lite tidigare idag, vi måste komma upp i tid nu, slut på sovmorgon till 08.00. Dock märkte jag att vi inte har något kaffe kvar, jag tycket jag precis köpte kaffe, och har inte ens märkt att det tog slut. Men jag hittar verkligen inget. Toppen morgon el hur. Får bli en kaffe det första när jag kommer till skolan.

Men nu måste jag skynda mig lite så jag hinner med bussen. Det står förresten någon utanför mitt fönster och tuttar, inte en gång utan detta var 7 gången på 20 min. Men jag har inte orkat lyfta på mig för att se vad det är som händer haha.

En konstig morgon

Vilken morgon! Jag vaknade i panik och kollade på klockan, ni vet när man har känslan av att man sovit på tok för länge. Men jag viste ju att jag hade ställt klockan. Men icke, klockan var 8,30 jag skulle ju upp 8,00. Det konstiga var dock att när jag kom upp och kollade på klockan å¨datorn så var hon ju bara 07,30, hur sjutton kunde detta ske? Det visade sig att jag hade ställt klockan på 9 istället för 8 och efter att ha kollat på fröken ur visade det sig att min mobil har lekt rövare inatt och ställt om sig en timme. Jag skulle alltså ha fått en riktig sovmorgon idag om jag inte hade vaknat. Så blev väl uppe en halvtimme extra då, men konstigt nog är jag inte på lika dåligt humör som igår haha.

Tror klippning, present, bad, och färgning av håret gjorde susen, man borde skämma bort sig själv lite oftare, tror det hjälper mot dåligt humör.

Snö igen

Fy fan vilket jäkla väder, vi får det väl iaf vara nog, det är ju april snart. Jag vill verkligen inte ha mera snö, jag som var så glad igår över att det var nästan bart på backen och cykeln snart skulle få göra prämiär. Men det kommer ju dröja länga om det forsätter såhär, tur jag köpte nytt busskort så jag får åka buss ett tag till.

Idag ska jag klippa mig och det ska bli sjukt skönt, dock har jag inte lust med något annat en dag som denna, är tröt och sur på vädret. Men måste komma igång för det är en viktig plugg dag, denna dag måste jag vara på hugget annars kommer jag förlora passa poäng på tentan. Undra hur man kommer på plugg humör, hur gör man?

En bra morgon!

Har haft en mysig morgon, hade klockan på 08,00! Gick upp och satt på kaffe och gjorde mackor sedan återvände jag till sängen med frukost och tidningen för en halvtimme som blev en timme i sängen haha. När jag vaknade låg jag nämligen ensam i sängen, gissa vart killen låg, mmh just det i soffan, och våran soffa är inte bekväm att sova i men älskar man soffor så gör man. Så jag fick sitta i sängen och se på tv, läsa tidningen och äta frukost istället. Men nu ska jag ta bussen ner på stan för att plugga med Sandra och sen på lunchen ska jag upp till sjukhuset för att hälsa på morfar en stund innan det blir mera plugg. Det blir dock inge träning idag, men i morgon får det bli ett pass för att starta denna vecka också!!

Söndag

Jag hade inte en super kväll igår men det var trevligt så länge vi var här hemma iaf. Sen var jag väl inte så himla sugen längre men jag gick hem tidigt och la mig istället. Fick ju en härlig promenad hem och det var inte så himla kallt när man rörde på sig så det var jätte skönt.

Morfar ligger på sjukhuset igen, ambulansen hämtade honom tidigt idag. Ska ta mig tid mitt i allt plugg i morgon och gå upp och hälsa på honom, se om jag kan hitta något att ta med så han inte får så tråkigt där.
Det blir plugg med Sandra igen på biblioteket, det gick så himla bra i fredags så det är bara att köra på nu tills på torsdag för på fredag gäller det.

Jag har legat i sängen hela dagen och inte haft någon lust att gå upp, inte ens drukit kaffe idag, galet. Men har precis satt igång en tvättmaskin, var vist ingen som ville tvätta på en söndag, trodde alla tvättade på söndagar. Men tydligen inte, så jag fick två tider, tackar och bugar. Men det blir nog bara två el fyra maskiner iaf, orkar inte ta resten det kan Richard få göra när han inte jobbar. Får lite tvättat iaf, vilket är skönt, har inte orkat på sistondet.

Städning, 50 år och vin med trevligt sällskap!

Nu är det städning som står på schemat här hemma, karlarna drog ner på stan för att uträtta lite ärenden och jag ska se till att det ser skapligt ut här hemma inför kvällen! runt 12,30  åker vi till Sörskog för att träffa hela familjen skoglund och fira Lena och Hasses 50 års dag i efterskott! Trevligt att träffa alla, var ett tag sedan sist, men blir bara en kort vända. För sen måste jag hem och göra mig i ordning och hälsa mina vänner välkommna! För ikväll blir det trevligt sällskap och gott vin! Härlig dag helt enkelt! OCH solen skiner ute! Det kan ju inte bli mycket bättre altså!

Brand i herrhagen

Vilken jäkla dag alltså! Började med plugg på stan med Sandra mellan 10 till 18, en vända på systemet och sedan bussen hem. Bestämde med bror att jag skulle komma upp till honom när jag kom hem men bussen han inte mera än åka innan en polisbil körde om bussen och min bror ringde. Då brinner det i hans hus så alla fick lov att utrymma alla lägenheter. Han skulle traska hem till mig och när jag kom av bussen var det fullt pådrag i herrhagen kan jag lova. Massor med brandbilar, ambulanser och polisbilar. Bran i en lägenhet på andra våningen. Efter många om och men fick vi lämna namn och mobilnummer och de skulle höra av sig när det visste mera.

Det blev middag och mys hos mig tills 21,30 då de ringde och ville att vi skulle kolla lägenheten ifall det luktade rök, men det var inte så farligt så han får sova i lägenheten inatt. Men trappuppgången luktade inte gott alltså även om de var i full gång med skurning med MASSOR av rengöringsmedel. Men det gick ju fint iaf, den lägenheten som de bran i var totalförstörd och två riktigt rökskadade men som tur var gick det bra med Magnus lägenhet iaf, annars skulle jag ha fått besök inatt.

Städningen som skulle bli av idag har inte blivit av om man säger så, inte så konstigt kanske.

Godmorgon

Idag ska jag ner till biblioteket för att plugga med Sandra, så vi får lite fart på det här. Snart kommer jag börja få panik om jag inte aktar mig noga! Men det ska iaf bli kul att komma utanför lägenheten, det kan behövas känner jag. Fixa några saker på stan mellans jag är där för en gångs skull, kanske ska skriva ner vad det är jag ska göra så jag inte glömmer bort det.

I eftermiddag ska jag åka på en tur för att fixa lite mera saker och på kvällen måste jag städa lite inför på lördag! Då blir det mys med vänner och massa vin! Men på förmiddagen ska jag till sörskog för att hälsa på Lena och Hassa som har fyllt år!

Vårdrelationer i vardagsliv med vacklande hälsa

Vad står begreppen vardag och vardagsliv för? Begränsar man sig till en ordboksdefinition kan vardagen omformuleras i termer av vanlig, normal och så vidare. Vardagslivet handlar om det vanliga livet, det enkla livet, alla de dagar som utspelar sig mellan de särskilda dagarna då någor speciellt inträffar.

Dåligt med motivation!

Jag saknar gårdagens motivation, har iaf kämpat mig igenom nästan allt som stod på min to do list, men det har inte gått lika enkelt som igår. Kanske pga att jag inte tog någon morgonpromenad, i morgon måste jag verkligen ut även om kroppen kommer ha ännu mera ont än idag. Men det kanske lättar lite om jag får röra på tassarna lite, man behöver ju inte gå så fort, bara man får igång hjärnan, blåsa ut lite info, haha låter ju bra när man har kämpat för att få in den. Men men det är första tenta plugget och då gör man sitt bästa, nästa gång kanske man har mer koll.

Nu ska jag iaf så småning om krypa ner i sängen och läsa några sidor till, lite mera måste jag iaf få gjort idag annars får man inte sova så är det bara.

Förresten har nog hittat den perfekta 30-års presenten till min älskling, dock är det ett tag kvar men blev så kär i denna sak så måste köpa den om möjligheten finns. Såg på en gång att detta var det perfekte!

Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk gånger tusen. Helt sjukt verkligen men det är ju iaf rätt skönt, känns att jag gjort något! Ska få i mig lite frukost nu, varit en seg morgon även om jag vart uppe i 2 timmar. Ska koka nytt kaffe också, min kärlek gör alltid odrickbart kaffe, så får göra eget helt enkelt. Sen har jag massor att läsa tills kl 12, så är bäst att jag sätter fart nu, finns lika mycket om inte mera att göra efter lunch så nu borrar jag ner mig i böckerna!

Body combat

Skit vilket träningspass det blev, så sjukt jobbigt men otroligt roligt. Jag och Sandra var helt slut, pustade och stönade, försökte hänga med så gott det gick, men om vi ger det några gånger så kan vi nog det hära snart. Det var body combat vi gick på denna gång och det kommer jag gå på flera gånger. Men jag var verkligen genomblött, min kondis finns verkligen inte men det ska det bli ändring på. Om jag kommer upp ur sängen i morgon blir det en morgon promenad kl 8,15, men bara om jag kommer upp haha, kommer ha sjukt med träningsvärk. Men det kan det vara värt, känns som om jag tappade 10 kg under passets gång.

Nu sitter jag och smaskar på frukt och grönsaker, istället för godis! Jag börjar närma mig mina jeans tror jag! Känns som om jag kommer fixa det om jag forsätter med de här vanorna!

Bråkat med bilen

Fy sjutton, lånade Magnus bil för att panta hans flaskor och burkar, en MASSA. Vägen dit gick ju jätte bra dock är jag och hand bil inte särskillt bra vänner, han har larm på sin bil och jag fattar verkligen inte. Som vanligt gick larmet när jag skulle åka hem igen, och jag vet ju inte hur man får av det, efter två samtal till magnus fick jag äntligen av det, alla trodde väl jag hade snott sen el något, men aja. Jag är glad över att åka buss nu för tiden;P

Har även sett på föreläsningen och bestämmt med Sandra att det blir träning ikväll, SÅ skönt, nu ska jag verkligen komma igång. Mina jeans här kommer jag! Haha så himla glad, och vädret, ja snälla gud låt detta väder hålla i sig. Jag är till och med glad över att bli genomblöt om fötterna  så fort man går någon stans! Herre gud brukar bara vansinig! Men det kommer säkert ett snöoväder till, det skulle inte förvånna mig men jag vill verkligen inte ha mera snö nu, det räcker gott och väl för denna vinter!

Det går bra idag!

Tror den dära morgonpromenaden gjorde susen faktist, har pluggat riktigt bra idag och drack min första kopp kaffe vid 11. Helt sjukt, brukar ha hunit fått i mig 3-4 koppar kaffe den tiden för att ens hålla mig vaken haha. Men nu är två kapitel lästa och det känns sjukt bra, nu ska jag ta en paus och göra min bror en tjänst sen ska jag forsätta se på patientbesöket som jag inte han klart med i torsdags och i fredags blev det ju skidspelet. Men i eftermiddag ska det bli av, var riktigt intressant och har bara ca 1,5 timme kvar på den. Hinner nog med lite träning ikväll desutom om jag forsätter i denna takt.

Älsklingen ska iväg och jobba snart, det hade jag helt glömt bort som vanligt. Så det blir en kväll själv hemma idag, vilket kanske betyder att jag får en hel del gjort om jag har tur!!!

Lunchpaus

Skit vad tiden går fort när man har fullt upp, hinner knappt med världen just nu. Har iaf tagit mig igenom kapitlet jag började på igår men inte läste klart av någon dum anledning. Är även snart klar med ett till och måste läsa minst ett till efter detta. Så jag har några sidor att läsa minst sagt, skulle vilja få undan så mycket som möjligt idag så jag kan börja på ny kula i morgon. Men kommer nog bli lite kvar tills i morgon också kan jag lova. Men nu är det lunch dags! Hungrig tjej!

Promenad!

Nu var min nya rutin invigd, hoppas iaf på att det ska bli en rutin. Tog en rask morgonpromenad och nu ska det bli gröt till frukost. Måste ju ha bränt lite kalorier iaf, så småning om blir det ännu fler om jag börjar springa så småning om! Skulle ju vara toppen! Blev även en vända till grymmet igår kväll, Erik kom på besök så åkte med honom ner till stan och tog bussen hem! Så ett grympass och en lång promenad är gjord för denna vecka det känns skönt. Och har faktist varit utan godis i en hel vecka nu! Bara två kvar!

En härlig helg!

Nu var det några dagar sen jag var inne såg jag, vad har jag pysslat med i helgen igentligen?
Fredagen som ni vet jobbade jag på skidspelen hela dagen, följde med pappa hem för att ha en mys kväll med dem! Vi åkte även till mormor och morfar påvägen hem för att handla lite mat åt dem och sen tog vi med pizza hem för att njuta tillsammans med lite vin! Vi slappade bara  soffan framför let´s dance! Mysigt att ligga i soffan med mamma för en gång skulle, vara otroligt länge sedan jag var där nu. Och de hade gjort jätte fint i huset sedan sist jag var hemma!!
Lördagen satt jag och mamma ute i solen i timmar, åt frukost, solande, pratade och försökte läsa lite men var så skönt att njuta av solen så blev inte en sida haha. Jag tog bussen hem vid halv tre för att göra mig i ordning inför kvällen som jag tillbringade med Elin och Karin eftersom Richard jobbade igen. Richard hade dock en kompis här som sov över, riktigt trevlig prick. Efter en trevlig kväll hos Elin begav vi oss emot krogen och det var en jätte trevlig kväll!!
Söndag var killarna bakis minst sagt, men dagen erbjuda åkterigen underbart väder så mamma kom och hämtade oss och vi åkte till skidspelen och satt i solen och bara myste!! En väldigt väldigt bra söndag el en väldigt bra helg i helhet! Hur trevligt som helst.

Så nu är jag redo för en vecka med tenta plugg, el två veckor med tenta plugg kanske man ska säga. två veckor kvar nu och nu ska det pluggas. Har ett seminarium i eftermiddag så pluggar inför det nu och i morgon ska jag lägga upp hela tenta plugget så jag har koll på läget. Började med det i går kväll, börjar få lite ordning på alla papper i min pärm. 8 uppgifter som ska pluggas in, el nej det är 7 uppgifter och några andra dokument!

Skidspelan

Det blev ändrade planer för dagen. Pappa ringde vid 10 och de behövde hjälp vid skidspelan, folk som inte kommer el hör av sig som vanligt. Så jag har ståt uppe vid lugnet sedan halv 11 idag och nu är jag äntligen på väg till enviken! Och det har snöat något enormt hela dagen, var helt översnöad, och bara tävlingarna var slut så slutade det självklart snöa också haha. typiskt. hoppas det blir lite finare väder i morgon iaf!

Nu blir det en pizza hos föräldrarna och sen får det bli lite plugg också, resten får jag ta i morgon så jag tar in denna dag. Men det var skönt att få lite ledigt, en hel dag ute! Det kan behövas ibland, så oerhört skönt att vara ute och få lite frisk luft!

Pluggdag

gick upp för att ha seminarium, dock kunde inte våran lärare vara med pga personliga själ. Det rann ut i sanden så jag gick ur, fick inte ut något utav det. Så nu blir det att plugga i stället se om jag lär mig något. Ska få ordning på alla papper så jag kan börja tenta plugga nästa veckan. Sen ska jag läsa klart kapitlerna och skriva klart om teoretikerna så jag har ju en hel del framför mig. Men kanske ska upp till skidspelen en sväng också, får se hur långt jag hinner innan det är dags.

I eftermiddag åker jag med pappa till Enviken för att ha en myskväll med mamma och pappa. Har inte varit i Enviken på jätte länge nu så ska bli skönt att komma hem. De har ju hunnit gjort om jätte mycket sedan sist jag var där så det ska bli himla roligt!

Grattis till mig!

Jag släpade mig upp ur sängen när klockan ringde. Men  nu är jag nydusched och har nybryggt kaffe i koppen! Älsklingen sover som en stock, gick som vanligt och la sig timmar efter mig så han lär nog sova. Lite tråkigt att vi inte hinner ses idag men vi har mys igår iaf! Ska ta bussen till skolan 20 över 8 sen blir det nog en promenad till skolan, beror lite på hur sen bussen är. Ska iaf ta med fika till tjejerna i klassen! gjorde iordning det igår kväll!

Men nu ska jag njuta av att jag har blvit ett år äldra, 03,20 idag på morgonen födes jag till världen. för 22 år sedan!

Födelsedagsfika!

Idag har det varit storstädning på schemat, har städat hela lägenheten, pysslat lite så det blev fint, dukat jätte fint med min servic som jag ärvt av morfar, gjort semlor och förberet fikat inför att mamma, pappa, farmor och Magnus skulle komma. Fikat var jätte trevligt, farmor tyckte vi hade det fint och det var jätte roligt att ha henne på besök! Jag fick en micro, pajform, mickro popcorn och underlägg till kastruller av mamma och pappa, av farmor fick jag en blommer, två jätte fina vaser att sätta de i, raggsockor, massa sytråd och en blomma hon själv planterat! Jätte tack för allt! Precis vad jag behövde och jag är jätte nöjd med dagen! Dock fyller jag inte år förens i morgon men då har jag rätt fullt upp ändå. Skola mellan 9-14,30, ska nog träffa Persson efter skolan och på kvällen ska jag träna. Så blev firande idag istället!

När de hade gett sig av tog jag en promenad till affären för att inhandla lite till middagen, blev en kycklinggryta med ris och sallad. Gjorde även iordning en sallad till morgondagens lunch, blir en räksallad. Såg sjukt god ut så ser fram emot morgondagen!

Nu är det snart dags för sängen! Förresten har fått in internet i lägenheten nu, sjukt skönt!

En bra tisdag!

Idag var jag svårt startad, ska bara upp till min bror och sitta på internet så det är nog därför. Kan aldrig i mitt liv tror att vi kommer sita i 3 timmar, utifall vi inte gör det hinner man ju fixa sig efteråt innan jag åker till skolan. Men om vi sitter till 12 måste jag direkt ta bussen. Det är inte lätt inte. Ska då iaf hoppa in i duschen sen får vi se hur det går.

Har en hel del planerat idag, ska först upp till Magnus och ha seminarium, sen till skolan och lämna in vaccinations pappern och hålla caroline i handen;P jobba med uppgift 7 fram tills 4, träffa de upptagna tjejerna på en fika kl 16, träna med Sandra kl 18,25. Idag blir det ett body combat pass, det ska bli riktigt skoj, har aldrig varit på ett men låter skoj!! Har föresten träningsvärk efter igår och jag tog det jätte lugnt pga min rygg, körde bara cykel, och styrketräning för rygg och axlar. Men träningsvärk det har jag, otränad AB kan man ju lugnt säga.

Ny utmaning

Idag har jag slagit vad med min kärlek, denna gång ska jag få slut på mitt sockerberoende. Jag vill verkligen sluta äta godis och gärna komma i mina jeans igen, det skulle kännas toppen. Saknar mina favo jeans mer än någonsin! Så från och med idag är det slut med godis och allt där till, ska se till att komma iväg till gymmet iaf två gånger i veckan och börja laga mat igen, vi har slarvat som sjutton med matlagningen på senaste tiden. Dock har jag inte kommit på vad jag ska ha för belöning om jag klara det. Mitt första mål är att inte äta något godis till tentan den 1 april. Sedan får vi ta ett nytt mål där, lite tråkigt bara att Richard inte alls har något behov av allt socker.

Så mitt mål är att komma i mina jeans igen! Är trött på att gå i samma varje dag för att jag inte kommer i resten, tråkigt var ordet.

Pluggdag med träning

Blev en promenad upp till skolan idag, missade bussen ifrån stan för andra bussen var sen, men det är ju himla skönt väder så det kvittar. Dock borde de satsa mer på att grusa gångvägarna, är sjukt halv överallt. Efter en stund i skolan fick man skjus ner på stan, gick till gymmet en vända, handlade lite frukt, möte upp Richard, beställde internet och nu är jag hemma och pluggar. Ska krypa upp i soffan med en kopp te och min bok nu, ett kapitel till ska iaf läsas idag. För i morgon är det seminarium och sen börjar uppgift 7 på en gång, har hittat lite böker om det så är bara att börja plöja en ny bok! Kommer bli toppen bra det. Onsdag får jag sitta hemma och plugga, så jag hinner fixa allt som ska fixas inför lilla kalaset.

Men nu blir det åter till plugget

Godmorgon

Godmorgon, ville verkligen inte gå upp när klockan ringde men det var ju trots allt dags för min kaffe och FK stund. Riktigt mysigt att gå upp nu för tiden, har suttit och drukit kaffe och blädrat igenom tidningen. Dock står det ju mest om allt hemskt som händer i världen men en del skoj kan de nämna också.

Nu ska jag googla runt lite se om jag hittar lite mera fakta för min uppgift, och sen blir det att ta sig till skolan för att träffa gruppen. Och i eftermiddag lite mera plugg inför seminariumet i morgon!

En lugn söndag

Blev inte mycket vettigt gjort alls idag, men var iaf och hämtade posten, handlade och var en sväng på plantage. Richard köpte massor med frön och tillbehör så nu har han planterat massor, haha han är så söt. kommer nog bli jätte bra om det dyker upp något under jorden!! Jag köpte lite nya blomor, måste ha lite fint när farmor kommer på besök! Sen har jag bakat sista kaken så nu är iaf den delen kvar inför onsdagen, lite städning kvar bara men det ska jag nog hinna med i veckan.

I morgon blir det skolan, vi ska diskutera igenom allt vi har läst, se om vi har inte saker att bytta med varandra innan seminariumet på tisdag. Måste läsa en till bok i morgon eftermiddag och söka lite på nätet i morgon innan jag åker. Sen är det bara att börja läsa allt som ska läsas inför nästa uppgift och utan att man vet ordet av det så är det dags för tenta. Gäller att ligga i nu så man kan allt men det ska nog ordna sig på något sätt iaf!

Ska även ha fikaträff med tjejerna på tisdag eftermiddag, det kommer bli ett trevligt avbrott i allt plugg. Och i helgen är det ju skidspelen!! Det kommer bli skoj, ska se till att åka dit och kolla en dag iaf!

En slapp söndag

Har inte hänt mycket denna dag än så länge, sov till kl 12 och kom inte upp förens 1. så segstart kan man ju lugnt säga. Har stickat, sett på skidor, ätit frukost och bakat muffins. Jag har faktist lyckats sticka 2 hela rutor denna helg redan, bevis på att jag haft rätt tråkigt kanske haha. Har börjat med min tredje igår kväll innan jag somnade så kanske hinner göra en till innan denna dag är över haha.

Ska åka till gamla lägenheten och hämta lite post som tydligen ligger där, handla lite mera ägg så jag kan baka chockladrutor och sen blir det mera bakning som gäller, får nog även bli inte plugg senare, skulle kännas skönt så jag har kontroll på läget, känns ifs ganska bra just nu. En lugn och skön söndag med andra ord!

Mysigt väder

Jag har haft en väldigt bra lördag hitils! Tog bussen ner på stan, kollade om Richard har fått parkeringsböter, men killen hade tur idag så jag betalade några timmar. Tog en promenad upp till Rusta för att fynda lite, dock fanns det inga fynd idag, inget alls faktist, sjukt tråkigt. Så jag promenerade ner igen i det underbara vädret, var helt sjukt skönt väder idag! Tog en vända på Myrorna och Åhlens innan Katarina kom ner och vi fikade en stund och tog en vända på stan. Hittade ett tidningställ jag letat efter ett tag, hittade även en väggkalender som jag och Richard ville ha. Hittade en perfekt för honom, inte alls lika rolig för mig men det är värt det. Blev en Rocky kalender och som jag trodde blev älsklingen jätte glad haha. Det var ju meningen så får vara nöjd!

Nu ska jag lata mig en stund innan jag sätter igång med allt som ska göras om något alls blir gjort vill säga haha

Lördag

Idag blir det bussen ner till stan för att ta en promenad upp till Rusta och gå på loppisen, mysigt. Min rygg kan behöva en promenad nu känner jag. Även om jag sov på golvet inatt igen så är den inte 100 men mycket bättre. Efter loppisen ska jag ner på stan och träffa Katarina för en lunch tillsammans, Elin och Karin var upptagna tjejer så det blir bara jag och Katarina. Vi får allt för sällan ihop våra scheman för att träffas.

Hoppas jag hittar något billigt och fint på loppisen, det skulle sitta fint, letar ifs inte efter något specielt men det är alltid roligt att gå runt där och kolla, vet aldrig vad man hittar för något!!

Planer för framtiden

Blir så avundsjuk på Malin Persson när hon sitter och planerar in nästa resa. Känner verkligen att jag började plugga vid rätt tillfälle, var nöjd med min Australien resa, hade min kärlek och vi har blivit sambos. Men längtan smyger sig på ibland, har inte riktigt fått den krypande känslan än, specielt inte sen jag började plugga, något nytt varje dag. Men det börjar krypa lite nu, fick sån lust att bara dra med i sommar, men nu är jobb fixat och jag behöver pengarna. Men tankarna har börjat gått emot nästa sommar, tänk att bara skaffa jobb sista veckorna och dra ut en månad iaf, en månad av frihet, en månad av äventyr, något nytt och spännande. Mm visst låter det lockande, får se om min kärlek är med på saken, men kan ju iaf hoppas. Skönt skulle det vara och tanken är lika skön!!

En fredagskväll

En lite annorlunda fredagskväll kan man ju minst säga, det var länge sedan Richard jobbade helger och kvällar, han brukar ju komma hem vid 7. Och de senaste helgerna har vi alltid hittat på något, varit hos min bror el ute och tagit ett glas, umgåts med vänner. Men dag sitter jag helt själv i soffan med let´s dance på tv och min bok i knät, känns konstigt men ändå rätt skönt.

Mina semlor blev rätt bra trots allt, inte alls lika goda som farmors och lite kompakte men det var ju faktist första gången jag gjorde de. Ska nog samla ihop pengar i sommar till en matberedare så jag kan göra riktigt goda nästa år och även allt annat bröd som man kan ha nytta utav en. Det kan alltid vara bra att ha en, det är väl en sån och en symaskin jag alltid har velat ha, och symaskinen fick jag i julklapp så är en god bit på vägen haha.

Sprang upp till Magnus direkt efter att jag hade gjort klart några semlor för att bjuda honom, han är den i familjen som älsar de mest så tycket han behövde en när han är sjuk. Uppskattat var det iaf!

Resten av kvällen får bestå av tvtittande, pluggande och lite städning. All tvätt ligger fortfarande i påsen och vill bli inpackad i garderoberna så har lite att pyssla med!

Bakning!

Jag har fått en hel del gjort idag, har pluggat, promenerat, köpt alla saker till min bakhelg, satt igång en deg och satt igång med min stickning som har legat på is en längre tid. Men nu är det iaf igång igen och jag hoppas jag kan hålla det i en lagom takt med den även om jag har lite tid!

Nu ska jag plugga lite till innan jag sätter igång med bakningen idag. Frågan är om det blir någon bakning, det stod att man måste ha en bakmaskin för att det ska bli bra, vilket jag inte har. Så vi får väl se om det blir något av det hela.

En natt på golvet

Tog lite sovmorgon idag till kl 9, otroligt skönt. Har sovit på golvet i vardagsrummet inatt, hårt som sjutton men skönt för ryggen! Mår lite bättre idag, har lyckas tvättat 3 maskiner och klarade till och med av att hänga upp den. Inte ätit några värktableter idag så det är mycket posetivt. Har även pratat med Monica flera gången, vi hittar inte all info vi måste ha inför denna uppgift. Men nu har vi hittat den, dock i den enda boken jag inte har, men ska få låna den av henne på måndag så det kommer nog lösa sig fint!

Nu är det bara att sätta igång och plugga, har två kapitel jag ska läsa och leta mer fakta på internet, skriva ihop min syn på hälsa och ohälsa. Ska även försöka hitta på omvårdnarshandlingarna som jag inte har hittat än, en hel del att göra idag med andra ord så jag har inte tid att få mer ont i ryggen nu.

Fick även sms om jobb idag, de ville att jag skulle jobba natt i stans nattpatrull, aldrig varit där. Och eftersom min rygg mår som den gör och allt plugg jag måste hinna med i helgen finns det ingen tid för jobb just nu. Inga mera jobb före tentan, efter kanske jag kan ta något pass, men kommer nog inte bli mycket jobb denna termin alls. Men jag ska nog klara mig ekonomist iaf, finns sparade pengar och det är bättre att ta de än att jobba när jag känner att jag inte hinner med.

En gammal rygg

Idag har det inte varit en bra dag kan man ju lungt säga. Vaknade med ryggont, pluggade lite, gick en plågsam promenad till affären och sedan begav jag mig till skolan. Ringde farmor påvägen för att bjuda in henne till lite fika på onsdag! Väl i skolan gick det utför, om jag inte hade nog ont i ryggen redan så blev det inte bättre av att sitta ner i dessa bänkar kan man ju lugnt säga. Värken blev värre och värre, jag åt mer värktableter men inget hjälpte. Så till slut kunde jag inte konsentera mig för 5 öre pga värken. Så Richard fick helt enkelt hämta mig, kunde knappt gå, bil resan hem var hemsk och sen har jag legat på golvet med benen på en stol för att minimera smärtan. Satt på en stol och åt middag, gick en lite stund innan jag fick lägga mig igen. Nu har jag bäddat in mig i bäddmadrasen mot en vägg med kudde och täcke. Här sitter jag rätt skönt förutom att det är för hårt, ska nog testa att sova här i natt, tror sängen blir för mjuk för mig. Men jag är seriöst redan tröt på att vara gammal och jag har inte ens hunnit fyllt 22 än haha. I morgon kommer jag må toppen för då är det tvättstugen och MASSOR av plugg som gäller.

På kvällen ska min älskling jobba, tråkigt för mig, bra för honom. Han jobbar även på lördag så jag blir helt själv hela helgen, super tråkigt ju:( Men jag hittar nog på något, mamma har skickat över lite recept på goda kakor jag ska baka!!

Godmorgon

Skit vad jag var tröt igår, höll på å somna i soffan redan kl 18 men lyckades hålla mig vaken med lite mat och bytta plats till sängen, kollade på föreläsningen vi skulle ha haft idag. Försökte läsa lite också men jag slocknade redan kl 22, vaknade av att min rygg värkte så sjukt mycket, hämta en flaska med varmt vatten. Sedan somnade jag som en stock, helt sjukt. Men nu ska jag sätta tänderna i några böker så jag får lite gjort. Har nämligen 200 sidor som måste läsas och 4 andra böker som borde läsas. Och detta ska jag ha gjort tills på måndag, hur i hela världen ska jag hinna det? Men det är bara att kämpa på!!

En promenad!

Fy sjutton, jag har gått hem ifrån skolan för första gången idag. Fel dag att välja kan man ju lugnt säga, det kmmer ner rätt mycket blöt snö nu alltså. För det första hittar jag inte vägen, för det andra var det inte alls plogar för 5 öre, halt som in i bomben och vädret gjorde ju inte saken bättre om man säger så. Tog lång tid som sjutton, höll på å slå ihjäl mig och är genomblöt och jätte kall nu. Nej detta kommer jag inte göra om förens det blir vår på riktigt och snön börjar smällta bort.

Nu ska jag mysa i soffan till jag blir riktigt varm igen

FK

Det känns så konstigt att ha tidningen helt plötsligt, så hemtrevligt när man vaknar och tidningen ligger innan för dörren och väntar på, krypa upp i soffan med kaffe och FK. Tiden springer dock bara iväg när man börjar läsa och blädra men det är ju otroligt mysigt iaf. Första gången i mitt liv vi har tidning! Ändå satt jag kl på 20 min tidigare så jag skulle kunna sitta uppkrupen i soffan och läsa ett tag!

såg på värdet att det skulle börja snöa igen, jag vill verkligen inte ha snö nu. Vill ha vår och sol! Förhoppningsvis har se fel, det skulle jag gilla. Jag som tänkte ta en promenad hem ifrån skolan idag om det var fint härligt väder, men om det snöar och är allt har jag ju ingen lust alls. iofs kanske jag inte har så stor lust efter 8 timmar av föreläsningar heller el är skulle det vara sjukt skönt efter att ha suttit stilla så himla länge, vem vet.

Uppgift 6

Det var en väldigt trevlig träff med tjejerna idag! Vi tog en öl och satt å pratade i två timmar, himla mysigt. Gjorde lite planer inför sommaren! Åh så jag längtar, kommer bli så himla mysigt! Har även hunnit landat lite, druktig en kopp av de nya teet och stickat lite för första gången på över en månad. Tog sedan tag i skolan och nästa uppgift, kollade hur upplägget för de kommande dagarna såg ut, letade på nästa uppgift och kollade upp vilka böker/kapitel vi skulle använda. Känner att jag har lite koll nu iaf, vilket är skönt!

Kollade också hur nästa vecka såg ur, farmor påminde mig att jag fyller år nästa vecka redan. Och hon ville såklart kommer på lite kalas! Så nu har jag planerat in nästa onsdag (fyller på torsdag), så ska ringa och höra om hon kan då, även bror och mamma å pappa! Så får det bli en lite fika, ska se till att baka något gott så jag har något att bjuda på! Min första födelsedag sedan jag flyttade till eget, mysigt! Var ju dock i Australien sist, men det blev ju inte riktigt samma sak! Då fick jag födelsedagskort på posten men denna gång blir det en fika iaf!!!

I morgon blir det heldag i skolan med föreläsningar, 0900 till 16,30 kommer vara lagomt slut efter den dagen kan jag lova. Torsdag skulle också vara heldag men som tur var kollade jag fronter idag och första föreläsningen var inställd och finns inspelad att se över fronter så jag behöver inte vara i skolan förens 13,00 tror jag, det var ju iof rätt skönt, men tur att jag kollade det. Annars skulle jag ha suttit där i skolan utan att någon föreläsare kom haha.

Nu blir det sängen med en av bökerna som ska läsas, ingen vanlig bok här inte, nu blir det ny uppgift, nytt avsnitt.

Klarade uppgiften!!

Jag har varit jätte nervös hela dagen, men vår redovisning gick bra! Och vi fick alla godkännt så nu känns det jätte bra verkligen! Så nu är vi jätte glada och ska snart ses på stan för en öl, känns ju bra efter att ha jobbat med alkohol som ett folkhälsoproblem haha.

Min älskling kom och hämtade mig efter skolan! Han hade köpt en jätte snygg tavla som vi har satt upp i sovrummet! Så himla fint och han är för söt! Han hade även köpt en till present till mig! lite te ifrån min favi butik, ta och kaffehandeln, ett grönt som doftar underbart och ett örtte jag ska smaka ikväll! I påsen låg även världens finaste temugg, jätte stor, brun med stora färgglada blommor på!! min nya favorit kan jag lova! Min söta älskling!

Tisdag

Har pratat med barnmorskan idag på morgonen, hon tycker jag skulle forsätta med plåsterna ett tag till se om det blir bättre, om jag forsätter må illa ska jag få en ny tid och byta igen. Känns inte jätte bra att forsätta eftersom jag mådde som jag mådde men får testa i slutet av veckan igen se hur det går, hoppas verkligen det blir bättre.

Sitter och pluggar som sjutton, börjar bli nervös nu, kanske en bra sak, men ska ju vara nervös, det är iaf min åsikt men inte för nervös såklart. Har kollat upp bussarna så nu har jag koll på när jag ska åka iaf, ska hoppa in i duschen och göra mig klar så jag kan plugga i lugn och ro sen! Har iaf skrivit ut och fyllt i vaccin papperna, ska kopiera mitt kort på skolan så hon får en kopia på den. Man skulle fylla i om man hade fått några vaccinationer efter grundskolan, en lite halv rad fanns till förfogan, jag har tagit en HEL del vaccin sen dess haha, så lika bra att kopiera det så hon har. Tror verkligen inte jag behöver någon extra, men hon kanske vill testa TBC igen iaf. Har inte hittat några papper på lungrönken jag gjorde så hon får väl testa om hon vill.

Vi har seminarium 13-16 men ska träffas vid 11 för att förbereda oss lite. Den andra gruppen håller på just nu, hoppas verkligen det går bra för dem!!!

Städpaus!

Har ett på ett bar i minuten och jag är kär, så himla underbart det ser ut! Barn till mig tack;P Har även hunnit pluggat massor så det börjar sitta nu men börjar även bli lite nervös. Har tagit en städpaus nu, sprungit runt och sopat, diskat, gjort i ordning i köket, nytvättade duken är på bordet igen!! Trevligt det ser ut nu! Laddat kaffe bryggaren inför i morgon. Ifs ska jag inte iväg tidigt i morgon men kändes iaf bra att ha gjort som mamma alltid gör haha, söt flickvän!

Snart ska jag göra sängen men blir en vända till igenom arbetet!

Rusta

Blev en snabbis till Rusta med älsklingen på kvällskvisten. Vi köpte lite städgrejer så vi kan sätta igång och få det lite fint här hemma, kan behövas efter att min far spilde ut en öl på mitt köksgolv, tack pappa! En toaborste är ju inte heller fel, kan lixom behövas haha. Lite ny lukta gott till toan och lite godis till magen! Toppen tur helt enkelt haha. Nu måste jag sätta igång och plugga lite till så det sätter sig, skriva stödord och fixa. Måste även leta på min vaccinations papper och skriva ut de jag ska fylla i!!!

Måndag

Efter en givande dag med tjejerna är jag nu hemma och har tagit tag i disken, känns skönt att ha det gjort iaf. Nu sitter jag i soffan och försöker plugga, ska plugga in allt jag ska säga i morgon så jag kan det. Är faktist inte ett dugg nervös men det kanske jag borde vara, jag brukar vara som bäst när jag är lite nervös. Men det kanske jag blir så det räcker när vi väl ska gå in i rummet i morgon. Kl 13,00 gäller det, då är vi 3 små grupper som ska redovisa på 3 timmar, hoppas verkligen det går bra för oss. Vill få bra på detta arbetet när vi har lagt ner så himla mycket jobb på det.

Min kärlek är nu arbetslös igen, han har gjort klart kursen han har gått de senaste månaderna, hoppas på att han får jobb på Siba nu, det skulle vara toppen. Kanske han kan få lite bättre arbetstider också. Vi skulle verkligen behöva ha en till inkomst, nästa månad kommer jag inte få lön längre, utan bara studielån. Har iaf lyckas spara en del även om vi har flyttat och allt, så jag hoppas vi klara oss ett tag, annars måste jag börja jobba mera, men nu börjar det dra ihop sig inför tentan och nästa kurs kommer bli jobbig. Då kommer jag bli fyrkantid om ögonen av alla böker som ska läsas! Men det ska bli intressant, kommer inte ens börja tänka på nästa kurs innan jag har klarat denna tenta, nervöst.

Nu ska jag forsätta plugga!

Godmorgon!

Har precis satt på kaffe och ska nu njuta av en kopp i soffan framför nyhetsmorgon. Längtar, vågade inte dricka något igår så det ska bli riktigt gott! Vet ni vad det första jag hörde när jag vaknade var? Jo en traktor som gjorde något utanför mitt fönster, min tanke var "nej inte mera snö SNÄLL", blev lycklig och lättad när jag kollade ut och det var grusbilen, halt som sjutton men ett steg närmare våren iaf! 12 dagar tills jag fyller år och det ska börja smällta nu, det måste ju det. Förre året hade jag 30-35 plusgrader och strålande sol, det kan väl iaf ligga på 0 detta år, kan ju hålla tummarna iaf! Kan nog stå ut med att börja använda mitt underbara Indienparaply till och med!

Idag ska jag ner på stan och träffa tjejerna, vi ska dela upp basgruppen i två grupper och börja öva på redovisningen. Dela upp vem som ska säga vad, och öva in allt, öva, öva och öva. Det ska bli skoj! Men nu ska jag hämta kaffe!

En hemsk lördag

Idag har jag mått en hel del bättre, har en känsla av att det är p-plåstrets fel. Spyde som en gris hela kvällen igår, allt jag fick i mig kom upp på en gång igen, kunde inte ens snusa. Fick iaf sova rätt bra under natten och idag har jag börjat ätit lite smått och sovit en hel del. så i morgon borde det bli bra igen, frågan är bara om jag vågar sätta på ett till el om jag ska skita i det.

Familjedag!

Fick lite brottom när jag hade vaknat, låg och drog mig rätt länge utan att kolla på klockan. satt på lite kaffe och såg på tv. När jag väl kollade på klockan var hon redan 12, skulle ju till loppisen idag och hade en känsla av att de stängde kl 13,00 PANIK. Desutom ringde mamma när jag försökte dra på mig kläderna, de åkte precis ifrån Enviken och var påväg hem till oss. På en halvtimme skulle jag hinna till loppisen, storhandla och sen flytta in alla möbler i vardagsrummet igen, städa av hela lägenheten och duka. Alla förstår nog att jag inte han med allt detta, men fick tag i boken jag skulle ha på loppisen, hittade även 3 sjukt snygga burkar. Hoppade allt annat så vi skulle hinna flytta ut lite möbler ur köket så vi kunde äta vid köksbordet. Gick rätt bra och han damsuga av iaf, tur de har sett ett rörigt hem förr haha. Byrån står kvar i köket och tv fick Magnus hjälpa till med. Men nu ser det helt okej ut iaf, och pappa skrivade upp min älskade hylla! SÅÅ snyggt blev det är så himla nöjd!

Mamma tog även med en byrå, min kaffe servic och alla kort ifrån Indien! Härligt, servicen är gammal och ligger mig varmt om hjärtat, fått den av en person som betyder oerhört mycket för mig! Ska använda den väl, bättre att använda de än att de bara står, vist de kan gå sönder men det är bättre det. har kollat igenom alla kortet också! Åhh det var så underbart, så många minnen!!!

Arbetet är nu klart!

Sitter nu hos bror och har kollat på skidor! Vi är klara med vårt arbete nu!!! Så himla skönt, en väldigt bra känsla i kroppen kan jag lova! Nu blir det till att plugga hela helgen, på måndag ska jag kunna allt så jag utan problem kan stå och snacka inför alla i seminariegruppen, ser verkligen fram emot det!!!

När jag väntade på bussen gick jag in och kollade på en klocka, Richard påstod att det var rea och vist var det de. Hittade en jätte fin klocka som det var halva priset på, kostade ifrån början 1300 kr och nu är den min!!! Jag har nog bara ägt en klocka tidigare i mitt liv, ska nu försöka vänja mig att använda den. Men fin är det iaf! Jätte enkel och snygg! Richard står just nu och kollar efter en men han kan ju aldrig bestämma sig så han köper säkert ingen iaf haha. Min bror blev sugen på klockan jag har köpt haha, så han kanske också ska ner och köpa en!!!

pluggar

Idag känner jag mig mänsklig igen, vaknade strax innan 8 och förstod iaf varit jag befann mig haha. Sitter nera på stan och jobbar med vårt grupparbete, det går riktigt bra nu. Vi har skrivit klart allt så nu är det fin slippning kvar och inte förberedelse inför redovisningen. Sen är det bara hem och lära sig allt över helgen för på tisdag smäller det, då är det upp till bevis.

Vi har fått mysor i våran lägenhet, så himla vridrigt. Vi har kommit på att de kommer in i en springa nera vid listen, höll på och försökte få bort de igår men det verkade hjälpa. Måste ringa till kopparstaden och fråga vad de kan göra åt saken. Vill verkligen bli av med de, usch. Richard var dock glad över att vi fått våra första hus sjur.

En anorlunda dag

Idag har jag inte varit kapabel att formulera meningar. Gick upp 07,00 igår när golvläggaren kom, pluggade hela dagen, sov 1½ timme på eftermiddagen innan jag åkte till jobbet. Och den natten blev inte riktigt som jag tänkt mig, tänkte att jag skulle hinna läsa igenomarbetet, göra lite ändringar och skicka iväg mail till tjejerna så att jag kunde hem och sova några timmar och sedan åka ner och plugga tillsamman med de på eftermiddagen.

Istället upptäckte vi kl 23,00 att våran larm mobil helt utan anledning bra lagt av, tro ni vi hade en pin-kod med oss? Tror ni att de inne på örjesbogården hittade koden? Nej just det, PANIK. åkte in och letade igenom allt vi kunde tänka oss och hittade tillslut en kod vilket var fel kod, med ett försök kvar hittade jag en ny, lycka utbröt när det visade sig vara rätt. Dock höll inte lyckan länge, på en gång ringde mobilen, larmcentralen hade givitvis försökt fått tag på oss i en timme, en timme hade mobilen varit död utan att vi viste om det. Vi kastade oss i bilen igen och åkte emot adressen vi fått, väl där började ett par jobbiga timmar. Ingen att ringa, ingen som kunde hjälpa oss. Tillslut sket jag i allt vad komunen säger om att det är för dyrt för att ringa prio1 bilen el ambulansen, vad sjutton skulle vi göra då? Jävla skit regler att man inte ska få använda dem. Jag fick prata med en sjuksköterska tillslut när jag hade hittat ett nummer jag inte riktigt viste vart det gick, men det fanns ju i mobilen så jag testade. Väldigt trevlig kille som hjälpte oss och bedömde att han skulle skicka ut en bil, vilket var sjukt skönt. Allt tog dock en jädrans tid, var där i över två timmar, kl 3 hade vi inte ätit och inte börjat mittenrundan som ska vara klar 4, vi låg lite efter minst sagt. Och larmen slutade inte rulla in där, nej då två timmars övertid blev det och då gav vi ändå bort några besök till hemtjärnsten.

Var hemma strax innan 9, kände att det inte var någon ide att lägga mig, skulle bara hinna sova 2 timmar innan jag skulle ner och plugga. Så jag tog en kaffe och åkte ner, drack mera kaffe och pluggade till 12,30.mÅkte hem för att sova, lyckades dock inte slappna av förens 14,00, sov iaf 4 timmar innan det var dags att hämta älsklingen ifrån jobbet. Men jag överlevde ju dagen, dock ska man aldrig planera in något dagen efter man har jobbat natt, aldrig. Det är något jag lärt mig. Så nu ska jag krypa ner i sängen igen och försöka få lite sömn innan det blir plugg i morgon igen!

Vårdag i Falun

Jag har så himla svårt att förstå att det är Mars, idag nu, den andra redan. Det är ju helt sjukt, tiden har gått så fort sen jag kom hem, man ändå hunit med så himla mycket. Det är inte en vecka sedan jag började plugga, jag har ju gått i skolan i 1½ månad redan, det går inte att greppa.

Men vi hade ju iaf väldens finaste väder idag, så himla mysigt, gick bara och njöt! Nu går vi mot fler och fler underbara dagar, Sverige är bäst ifrån den sidan den visade idag. På dessa dagar saknar jag inte Australien på samma sätt, saknar inte att resa och drömmer mig inte bort. Det är bara underbart att vara här och nu, njuta av vädret och allt vackers runt omkring. Jag är glad att jag är kvar i Falun även om detta väder skulle ha börjat tidigare i GBG. Men Falun är mitt hem, här har jag mina vänner och min familj. Falun är en underbar stad, så himla fin!

Bruk, missbruk, beroende.

Nu är jag full av information igen, Sandra kom på att man faktist blev full (berusad) av för mycket information. Det är faktist sant, man blir helt stirrig av att lära mig så himla mycket. Vi kom till skolan runt 11,30, bokade ett rum och sen var det bara att köra. Vi har iaf skrivit klart arbetet och nu ska alla läsa igenom det så ska vi ändra i morgon så vi får ett riktigt arbete. Ska även skriva lite om de tre första punkterna som inte har med själva arbetet att göra. Dock jobbar jag ju inatt så jag ska läsa arbetet inatt och skicka mail till tjejerna i morgon när jag slutar el inatt med vad jag kommit fram till. Sen ska jag bara sova nån timme och dra ner till biblioteket för att forsätta med resten! Fredag är det finslipning och börja lära oss allt så vi kan det tills på måndag, då blir det uppdelning och förberedelser inför tisdagens redovisning.

Jag har faktist inte så nervös inför det, jag brukar inte ha något emot muntliga redovisningar så det kommer nog gå jätte bra tror jag!!! Och golvkillen har slippat klart och lagt på ett lager, blir riktigt fint! I morgon skulle han komma tidigt, så att jag kan sova sen när jag kommer hem! Han skulle komma vid 06,30-7 så skulle ha vara klart på 1 timme så det är skönt!!!

Seminarium

seminariumet gick jätte bra, det var rätt kul att sitta och se alla i cam istället för som vanligt haha. Rätt komiskt, men jag tyckte vi sköte det väldigt bra även om det inte är något jag skulle vilja göra jämt. Trycker fortfarande det är både enklare och roligare att ses! Tur alla i vår basgrupp bor i falun så vi kan ses och jobba tillsammans!!!

Onsdag 2 mars

Golvkillen kom strax efter 7 men insåg att han hade glömt något så åkte på en gång igen, nu är han tillbaka och ska väl börja. Jag ska försöka komma in i mina byråar för att hittade lite kläder. Inte det lättaste när det står en stor soffa mitt framför men det får gå i 3 dagar nu. Ska ta en dusch och göra mig klar snart, sedan upp till Magnus och låna hans internet så jag kan ha seminarium. 9-10,30 ska vi sitta på nätet och diskutera strategi för sjuksköterskans hälsofränjande arbete! Sen ska jag ta bussen ner till stan, Martina hämtar upp mig och åker till skolan för att forsätta plugga igen. Efter skolan måste jag hem och sova en stund för inatt ska jag till Grycksbo och jobba. Hoppas att de tänkte vara här och måla golvet tidigt i morgon så jag kan få sova en stund sen, skulle ju kännas sjukt bra.

Men nu är det dags att kliva upp och ta en dusch!

Mars

Helt sjukt vad tiden går fort, det är redan mars igen. Förre året denna tid hade min familj lämnat mig i Australien för några veckor sedan. Jag var tillbaka i Brisbane på jobbet igen och levde livet, hade flyttat in i en lägenhet tillsammans med världens underbaraste tjej! en tjej ifrån Holland som jag trivdes otroligt bra tillsammans med! Hade andra underbara vänner på hostelet och jobbet. Åkte ner till Surfers Paradise minst en natt i veckan och det var verkligen underbart! Underbara vänner och havet, havets bris! Skit vad jag saknar det kan jag lova, helt otroligt! Desutom hade jag min bästa födelsedag där för snart ett år sen! 16 och 17 mars kan vara de sjukaste dagarna jag alltid kommer komma ihåg. Erik Gossas landade i Brisbane strax före 12 slaget den 17 mars 2010!

Nytt golv! utan tjat

Mitt i allt plugg idag på morgonen ringde en golv gubbe ifrån kopparstaden till mig. De ville komma och slipa och lacka golvet i morgon, trodde faktist aldrig de skulle komma, jag har ju inte ens ringt och tjatat som jag tänkte. Var inte riktigt bered på att de skulle komma, trodde iaf att de skulle förvana oss så vi hade lite tid att utrymma vardagsrummet. Nu har vi ju faktist möbler här inne vilket vi inte hade första veckorna. Jag har inte rikigt tid med detta just nu eftersom jag har så otroligt mycket i skolan. Men Richard ringde min bror och han skulle komma och hjälpa Richard att flytta ut allt så jag hinner plugga klart det jag måste idag.

Jag har snart kommit igenom hela häftet, några blad kvar bara, sen ska jag komma på frågor och tänka/tycka lite om den inför morgondagens diskution! Kommer nog gå bra, är mest nervös över att sitta på forumet, teknik och jag är ingen bra kombination. Otroligt oteknisk är jag och det känns så himla konstigt att sitta där med kamera och mic, prata med alla andra på det sättet. Det är inget jag är van vid direkt, tycker bättre om att sitta och prata vanligt med folk haha. Men alla i min grupp iaf tycker ungefär samma som mig så vi får väl sitta tysta. Nej det kommer gå bra, man måste ju lära sig förr el senare iaf!

Nu blir det sista rycket, några sidor till bara!

Min kropp vill inge mera idag

Det känns som om min hjärna ska brinna upp, har suttit instängda i biblioteket så länge nu och bara proppat hjärnan full med information så det får inte plats mera. Kom dit 20 min i nio, började leta böker till de andra kom vid nio. Sen satt vi där med vårt grupparbete till 3 när ingen orkade mera, helt slut var vi. Jag orkar inte tänka mera, el läsa el skriva. Tog bussen hem och nu ska jag hoppa i badet. har inte tagit mig innanför hallen än, kom in, sätt på vattnet i badkaret, tog upp min dator ur väskan och här sitter jag i hallen. Orkar inte resa på mig. Får krypa till badkaret och mysa ner mig i de varma vattnet! Mysigt

När jag kommer upp ifrån värmen har jag ett häfta på 32 sidor att läsa igen, kritesera, komentera och komma på frågor runt. I morgon har vi nämligen seminarium om det. Så det är bara att ladda om!

Duschad och redo!

Idag var jag faktist uppe med tuppen, tog mig ur sängen 7! Nästa bekymmer kom när jag stod framför badrummspegeln, duscha? el mössa? Hmm, varmt i duschen men skönt i soffan några extra min. Det blev en dusch iaf, när jag hade bestämt mig för mössan hittade jag den inte, så var bara att hoppa in.

Jag ska ta bussen ner på stan 08,08 och sedan ta en promenad upp med caroline! Hämta papper hos mamma påvägen och sedan är det plugg i skolan hela dagen. Och efter skolan blir det ännu mera plugg för vi har ett seminarium i morgon, ska läsa ett häfta på 32 sidor ikväll som vi ska diskutera i morgon. Lycka till till mig själv!

I morgon efter seminariumet ska vi träffas nere på stan igen för att forsätta med arbetet någon timme. Onsdag kväll går jag på natt i Grycksbo, så på torsdag tänker jag faktist sova hela dagen. Får gå upp runt 3 och börja plugga, men får ju se på onsdag kväll hur långt vi har kommit med arbetet!

Det handlar iaf om missbruk, har kollat närmare på alkoholmissbruk igår. Det är verkligen intressant med folkhälsoproblem, så som alkoholen är ju inget nytt problem, utan det har ju varit ett problem i fler hundra år, det är helt sjukt. Tror jag älskar historia också!! Men nu måste jag ta hand om mina tänder!!!

RSS 2.0